Navigáció

A Madzagfalvi Napokhoz kapcsolódóan a Békési Pálinka Centrum (BPC) is hosszított nyitvatartással és megannyi lehetőséggel várja a város lakóit és az idelátogatókat. Szeptember 3-án, szombaton itt rendezik meg az Elszármazottak találkozóját, mely előtt már 10 órakor megnyitjuk kapuinkat, 18 órától 23 óráig pedig a szokásostól eltérően este is látogatható lesz a Békési Pálinka Centrum.

Belépődíj természetesen ezúttal sem lesz. A betérők végigjárhatják az épületet, megismerhetik szolgáltatásait, ismereteket szerezhetnek a pálinkáról és történetéről, megtekinthetik a BPC bemutatkozó filmjét, s mindezek után megszerzett tudásukról „számot adhatnak” játékos „Alkohol tesztünk” kitöltésével. A Madzagfalván hozzánk látogató és a tesztet helyesen kitöltők között értékes nyereményeket sorsolunk ki.
Aki a valós alkohol tesztektől sem fél, nyugodt szívvel választhat kóstolócsomagjaink közül, melyekhez pálinka korcsolyát is felszolgálunk, s a kóstolóprogram végén mindenki hazaviheti BPC logóval ellátott kóstolópoharát. Három pálinkából álló kóstolócsomagunk ára 1.800,- Ft.
Szeptember 4-én, vasárnap 10-18 óráig tartja nyitva kapuit a Pálinka Centrum. Ezen a napon minden egész órakor idegenvezetéssel mutatjuk be intézményünket, s ez alkalomból olyan helyekre is bejuthat, melyet a látogatók előtt egyelőre nem nyitottunk meg. A részvétel ingyenes, a „túrákra” a BPC recepcióján lehet jelentkezni.
E napon délután kettőtől látvány pálinkafőzést tartunk, ahol 150 liternyi cefréből főzünk kitűnő pálinkát. Az érdeklődők megtekinthetik a teljes főzési folyamatot a cefre beszivattyúzásától a pálinka kicsöpögéséig. Letesztelhetik főzőmesterünk szakértelmét, megillatolhatják a lefolyó pálinkát, sőt a bátrabbak az elő- és utópárlatba is beleszagolhatnak. A főzés idején természetesen minden kérdésükre megpróbálunk szakszerű válaszokkal szolgálni. A program keretében három órától cefrekezelési tanácsokat hallhatnak Nagy Gergely főzőmestertől. Ha még nem járt nálunk főzetni, jöjjön el azért, amennyiben járt már nálunk, elevenítse fel lassan homályosuló emlékeit!
Várjuk azon bátor főzetőink jelentkezését, akik e két nap valamelyikén szeretnék kifőzetni cefréjüket, s nem zavarja őket látogatóink tekintetének fürkészése. Kivételesen eltökélt főzetőinket díjmentes palackozással ajándékozzuk meg, így pálinkájukat csatos üvegben vihetik haza.
Szeretettel várjuk néhány percre vagy akár több órára a Madzagfalvi Napok idején is egy kis feltöltődésre.
FŐZNI, KÓSTOLNI MESTERFOKON!
 
Információ, asztalfoglalás, időpont egyeztetés:
Békési Pálinka Centrum
Cím: 5630 Békés, Ady E. u. 1.
Tel./fax: +36-66-741-550