Navigáció

Izsó Gábor polgármester kezdeményezésére a polgármesteri hivatala immár negyedik éve hirdeti meg a „Virágos Békés” környezetszépítő versenyt, a pályázati munkákból születik meg a Madzagfalvi Napok keretében a fotókiállítás. Az elmúlt évekhez képest egy új kategóriával bővült a verseny, a rendezett zöldterületeket is díjazta a zsűri. Évről évre egyre többen neveznek be a versenybe, az idén 44 pályázat érkezett – hangsúlyozta szeptember 3-án délután a tárlat megnyitójában, a kulturális központ kápolnatermében Turák Helga városi főkertész, a háromtagú zsűri elnöke.  

A kategória győztesek közül Turák Helga kiemelte a központi óvodát, amelynek pedagógiai programja központjában is a környezeti nevelés áll. Ezzel a magatartásával az intézmény példát mutat a jövő nemzedékének. A kiállítás a Madzagfalvi Napok után egész esztendőben a városháza földszinti folyosóját fogja díszíteni. 
Az ünnepélyes eredményhirdetést 20 órakor tartották a színpadon. A győztesek díjait Izsó Gábor polgármester, Turák Helga, a város főkertésze, valamint a különdíjat felajánló „Nefelejcs” Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület képviseletében Deákné Domonkos Júlia, az egyesület egyik alapító tagja adta át. 
A bokorszobrászat kategóriáját Megyeri Sándor nyerte, ingatlan előtti legszebb közterületet a zsűri Gutiné Beinschrodt Erzsébet előtt talált. A rendezett zöldterület kategóriájában Szabó Jánosné nyert, legszebb virágos balkonja-verandája Dudás Istvánnénak lett. A virágos kerítés kategóriáját Szabó Jánosné, a virágos tanya kategóriáját Aleksza Lászlóné nyerte.
A közintézmények körében is egyre népszerűbbé válik a verseny. A zsűri két óvodát holtversenyben a kategória első helyezettjének nyilvánított. A központi óvoda és a Korona utcai óvoda 2011-ben elnyerte a Virágos Közintézmény címet. Minden esztendőben, az egyik legkedveltebb a virágos udvar-ház kategória, ezt az idén Gutiné Beinschrodt Erzsébet nyerte meg.