Navigáció

A különleges gitártechnikájáról és szuggesztív előadásmódjáról ismert előadóművész, Petruska András ismét Békésre látogat, hogy a XVII. Madzagfalvi Napok keretein belül, 2015. szeptember 5-én (szombat) 18:45-től ismét egy fantasztikus koncerttel kápráztassa el az érdeklődőket.

A zenész kilenc évesen kezdett el gitározni tanulni, és a dalszerzés rejtelmeibe is már nagyon fiatalon belekóstolt. Korábban számos különböző együttesben feltűnt, míg szólókarrierjét felépítette. Több mint 400 klub- és fesztiválfellépés résztvevőjeként, két kiadott kislemezzel a háta mögött rengeteg rajongót és elismerést gyűjtött magának az évek során. Karrierjének fontos állomásait jelentette, hogy 2010-ben megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, majd a következő évben a Quimby egyszemélyes előzenekaraként turnézhatott, 2012-ben pedig már az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában szerepelt.
A Művészetek Palotájában, a Belvárosi és a Sziget Fesztiválon tartott koncertjei további, széles körű ismeretséget szereztek számára. A tavalyi évben – a sikertörténet megkoronázásaként – jelent meg Metropolita című nagylemeze, amelynek koncepciója szervesen kötődik a 4-es metró megállóinak hangulatához.

Petruska gitárjátékát az úgynevezett fingerstyle technika jellemzi – amely során a gitáros a húrok pengetését közvetlenül kézzel végzi –, ehhez szorosan kapcsolódik felszabadult, fantáziadús előadásmódja, mindamellett a zenész előszeretettel vonja be improvizációiba közönségét, ami biztos garancia a fergeteges hangulatra ez alkalommal is. A gitárest felvezetése Szilágyi Attila akusztikus műsora lesz.