Navigáció

Már egészen kiskorától énekel, szülővárosában, Tapolcán rendszeresen fellépett, ugyanis tinédzser éveiben egy musical-stúdió tagja volt.

Énekesi karrierjében az igazi áttörést a 2003-ban induló Megasztár jelentette, ahol a válogatás után bejutott a legjobb 50 előadó közé, majd Cserháti Zsuzsa Hamu és gyémánt című slágerével pedig a legjobb 12 közé. Minden héten más zenei műfajban bizonyított, végül eljutott az utolsó fordulóig, ahol a nézők a show végén Őt szavazták meg győztesnek.

Ezek után díjak és önálló dalok sorozata kezdődött: 2005-ben Bravo Otto-díjat kapott. 2004. szeptember 6-án piacra került debütáló korongja, az Ébren álmodom. Az albumhoz készült debütáló videoklipje a “Nem baj, hogy semmi nem jön könnyen” című dalból készült.
A megjelenést 2005 tavaszán sikeres lemezbemutató turné követte, 2008-ban pedig Artisjus-díjat kapott.

Manapság az ország egyik legkeresettebb énekesnője. Saját dalainak előadásán kívül, szívesen vendégeskedik más műfajokban és produkciókban.
A 2015-ös esztendőt egy nagyszerű új dallal, Hrutka Róbert szerzeményével, a Gyémánttal „köszöntötte”, mely egyben Euróviziós versenydala, mely második helyezettként be is jutott a Dal középdöntőjébe!

Forrás: http://tothvera.hu