Navigáció
 
Minden évben nagy népszerűségnek örvend a “Békési Ízek Utcája” főzőverseny, melyre ebben az évben is várjuk csoportok, baráti társaságok, közösségek, civil szervezetek jelentkezését a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban (Jantyik M. u. 21-25.). A főzőversenyen a hangsúly továbbra is a békési alapanyagok felhasználásán van, így kérünk minden benevezett csapatot, hogy a lehetőségekhez mérten a legtöbb alapanyagot a békési termelőktől szerezzék be!

A főzőverseny részvételi feltételei:

– a készített ételből 5 adagot a csapat átad zsűrizésre;
– az ételhez szükséges köretet külön tálalóedényben kell a zsűrinek átadni;
– a zsűrinek adott kóstolóhoz szükséges 1 db tálalóedényt és a sörpadgarnitúrát szervező biztosítja;
– a készítendő ételt árulni tilos;
– a csapatok a főzőhely tisztántartásáról maguk gondoskodnak, tisztaságának megőrzését vállalják;
– az ételek elkészítése során a tűzvédelmi óvintézkedéseknek eleget tesznek, az esetleges károkért teljes körű anyagi felelősséget vállalnak;
– a főzéshez szükséges tűzifáról, alapanyagról, főzőedényről, eszközökről a jelentkező csapatok maguk gondoskodnak,
– a felhívásnak megfelelően az elkészített ételt a lehetőségekhez mérten igyekeznek békési alapanyagok felhasználásával elkészíteni
– a nevezési díjat, mely 2000 Ft/csapat, számla ellenében a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központnak legkésőbb 2016. szeptember 6-ig a csapatkapitány befizeti.
 
A csapatkapitányokkal tartandó megbeszélés időpontja: 2016. szeptember 7. (szerda) 17:00 óra, helye: kulturális központ kápolna terme, ekkor kerül sor a főzőhelyek kisorsolására is.
 
A verseny időpontja: 2016. szeptember 11. (vasárnap) 9 óra 
 
Helyszín: Békés, Élővízcsatorna
 
Találkozzunk a Madzagfalvi Napokon!