Navigáció

A helyi értékek felértékelődésének időszakát éljük. Egyre többen ismerik fel, hogy egy település erejét a helyi erőforrások feltárása és felhasználása jelenti. Ennek a folyamatnak az első lépése, hogy tisztában legyünk értékeinkkel. A “nincs itt semmi” gondolatától jussunk el kincseink és lehetőségeink felismeréséig. Ha ezzel megvagyunk, akkor már “csak” a termék- és szolgáltatás-fejlesztés,  valamint a megvalósítás van hátra. A megvalósítás viszont már nem fog működni közösségek nélkül. A közösségi összefogás egy település erejének a másik meghatározó pillére. Hogyan működnek a hatékony közösségek? Milyen lehetőségei vannak ebben a folyamatban egy településnek?

A környezetkultúra konferencia kapcsán, ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Rendezvényünkre mindazokat várjuk, akik maguk is fontosnak tartják a helyi értékek és közösségek újra-felfedezését és ebben látják a továbblépés lehetőségét.

 

Időpont: 2016. szeptember 9.

Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ Kápolna terme

 

9:00 Regisztráció

10:00 A konferenciát megnyitja Izsó Gábor Békés város polgármestere

10:10 A “nincs itt semmitől” a “kincseket rejtő lehetőségek” világáig” – avagy a vidék is versenybe száll… Szabadkai Andrea előadása (Kislépték Egyesület)

10:50 Közösségek a helyi fejlesztésekben – közösségi tervezéstől a cselekvésig – Ditzendy Károly Arisztid előadása (Nemzeti Művelődési Intézet)

11:20 Kulturális gazdaságfejlesztés – helyi közösségek akcióban… – Koszecz Sándor előadása (Kecskeméti Gábor Kulturális Központ)

11:40 Bemutatkozik a Fenntartható Térségért Alapítvány, előadó: Gyebnár Péter

11:50 Bemutatkozik a Szent Lázár Alapítvány varrodája

12:00 Bemutatkozik Varga Zoltán fafaragó

12:10 Csányi Alexandra – Babóca Kecsketanya és Kézműves Kecskesajtok

12:20 Büféebéd helyi termékekből

 

14.00 A XVIII. Madzagfalvi Napok megnyitója a kulturális központ aulájában

 

A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött, kérjük töltse ki az alábbi jelentkezési lapot!

 

A rendezvény támogatója: 

 

Betöltés…