Navigáció
 
2017-ben is vár a Madzagfalvi Napok, egy hamisítatlanul békési rendezvény, ahol mindig történik valami, és mindenhol ismerősökkel, barátokkal futhatsz össze.
 
Idén is szuper programokkal várunk minden kedves látogatót szeptember első hétvégéjén a kulturális központ melletti térre és a fesztivál egyéb helyszíneire. Nemsokára jövünk a részletes programmal, de addig is egy kis ízelítő az esti fellpőkből:
 
 
Szeptember 1. (péntek)
 
Mártone Netwörk
Az együttes 2013-ban alakult Szűcs Márton vezetésével. Fő inspirációjuknak a zene és a közönség szeretetét vallják. Zenei palettájuk igen sokszínű, a reggae-től, a blueson keresztül a rockig több műfaj is szerepel a repertoárban.
Para-Fin című dalukért 2014-ben a beolovízió különdíját vehették át.
 
Hevesi Happy Band
Ki ne ismerné az ország egyik legfoglalkoztatottabb és legjobb parti-zenekarát. A Hevesi Happy Band évente 130-150 koncerttel büszkélkedhet, és igen sokszínű repertoárral rendelkezik. Játszanak többek között jazz standard, szalonzene, rock’n roll és latin amerikai darabokat is. Madzagfalvára Hevesi Tamás vendégszereplésével érkeznek. A jó hangulat tehát garantált!
 
 
Szeptember 2. (szombat)
 
Palmetta zenekar
A Palmetta néven ismert békési zenekar 2008-ban alakult Kima Norbert zenekarvezető ötlete alapján. A zenekar kemény, metálos és lágyabb akusztikus hangszerelésben komponálja a népi hagyományos kiejtésben és formában élő népdalokat. A modern rockzene és a hagyományőrzés összeillesztésével kívánják eljuttatni olyan rétegekhez is a népdalokat, akik más körülmények között nem hallgatnak, nem hallgatnának ilyen stílusú zenét.
A zenekar 2009-től néptáncosokkal egészült ki. Több lemezük mellett a zenekar 2016-ban akusztikus gyermeklemezt is megjelentetett „Esztendőre vagy kettőre” címmel.
 
Sub Bass Monster
Máté Szabolcs avagy a Sub Bass Monster néven ismert rapper szombaton látogat Békésre. Karrierje 1999-ben indult Félre az útból című albumának megjelenésével, ami később platinalemezzé vált. Máig tartó zenei karrierje során a platinalemez mellett aranylemezt és több kislemezt is magáénak tudhat. Együtt dolgozott többek között a Magna Cum Laude együttessel, valamint az Animal Cannibals rap/hiphop csapatával is.
 
 
Szeptember 3. (vasárnap)
 
Emeretta Rock Band
A zenekart Héjja Gyula alapította 2001-ben, és az együttes azóta is aktívan részt vesz a hazai rock életben. 2013-ban átszerveződött a felállás, azóta új arculattal, de a tőlük megszokott zenei igényességgel folytatják a koncertezést. Az összeállított – és folyamatosan bővülő – repertoárban leginkább keményebb feldolgozásokkal lépnek fel, a hazai és a külföldi rock bandák számai közül válogatva.
 
Nagy Feró és a Beatrice zenekar
A hazai rock egyik legnagyobb képviselői. A Beatrice 1969-ben alakult lányzenekarként, akkor még főleg feldolgozásokat játszottak. 1971-ben csatlakozott a zenekarhoz Nagy Feró frontemberként. Azóta a zenekar számtalanszor bizonyította, hogy zenéjük az évtizedek alatt sem vesztett értékéből. Mai napig számos külföldi és hazai fesztiválon képviseltetik magukat, slágereikkel, népes közönség előtt.
 
Találkozzunk a Madzagfalvi Napokon! Klassz programokból nem lesz hiány…