Navigáció
 
A húszéves Madzagfalvi Napok szeptember 7-én 14:00 órakor vette kezdetét, az esemény egyúttal a Békés kincsestára – helyi értékek tárházának megnyitója is volt.
 
A városi és megyei méltóságok köszöntése után a 3 napos rendezvényt valamint a kezdetek óta jelen levő Békés kincsestára kiállítást Kálmán Tibor alpolgármester nyitotta meg. A kiállításon közel félszáz kiállító – helyi közoktatási és hivatali intézmények, helyi és Békés környéki civil szervezetek, vállalkozók, termelők és magánszemélyek –  képviseltette magát. 
 
A jubileumi megnyitó különlegessége az volt, hogy a Juhász Zoltán cukrászmester jóvoltából készült 500 szeletes tortát is felszolgálták a vendégek számára, melyen az ünnepélyt jelképező tűzijátékot Izsó Gábor polgármester gyújtotta meg.
 
A 2018-as Madzagfalvi Napok rendezvénysorozat tehát immár huszadik éve mozgósította Békés város minden lakosát, a gazdag kínálatnak hála pedig az is elmondható, hogy aki valóban jól akarta érezni magát, megtalálhatta a kedvére való időtöltést, legyen szó mozgásról, gasztronómiáról, vagy akár a helyi értékek szélesebb megismeréséről.
 
Fotó: GA-Pix Fotó