Navigáció

Az előző évekhez hasonlóan idén is szerepelt a XXI. Madzagfalvi Napok programjai között a Bio-konyha. A Békés és Környéke Biokultúra Közhasznú Egyesület közreműködésével többféle finomságot kóstolhattak mindazok, akik betértek a kulturális központ tankonyhájába, hiszen az otthonról hozott kovászos kenyerek kóstolása mellett itt is készültek finomságok. Csarnai Erzsébet élelmiszermérnök kovásszal kelesztett lekváros párnát sütött.  Megtudhattuk, hogy a tésztákat hosszú ideig kelesztik, ez idő alatt a glutén fehérjeszerkezete is megváltozik, így könnyebben emészthetővé válik. Szekerczés Sándorné kovászos kenyeret és Kossuth kiflit hozott kóstolóba. Az érdeklődők legnagyobb örömére, ezt a régi hagyományos süteményt itt is elkészítettük és frissen melegen kóstolhattuk.

Ízekben és praktikákban gazdag délelőttöt tudhatunk magunk mögött, köszönjük a közreműködést!