Navigáció

afc kicsiAz idén 10 éves zenekart nem sok mindenkinek kell bemutatni. A dallamos Rockzenében utazó AFC zenéit sokak szerint ezer közül felismerhető stílusuk tette megkerülhetetlenné. A 2002-es indulásukat követően főként Punk-Rock zenekarok társaságában turnéztak országszerte, mégis az igazi áttörést a 2007-ben megjelent „Még vár ránk ez a Föld” című klipjük hozta meg. Azóta folyamatosan koncerteznek Magyarországon, de határainkon túl is, így a bécsi Dunauinselfesten is nagy sikerrel léptek színpadra angol nyelvű műsorukkal. A következőkben az Anti Fitness Club énekesével beszélgettem…
 
 
Honnan jött ez a név, miért pont Anti Fitness Club?

A félreértések elkerülése végett, nem vagyunk semmilyen sportnak, sportolónak esküdt ellenségei. Kizárólag annyiról volt szó a névalkotás nyomán, hogy mi nem a konditermekben, inkább a füstös klubokban, koncerteken érezzük otthon magunkat.

Kik azok, akik segítik a munkátokat?

5 éve dolgozunk együtt Szabó Zével, aki a csapat managere, producere. Évek óta kitartóan segít minket, mint a zenekar láthatatlan ötödik tagja. Sokat köszönhetünk neki. Bodor Anikó, Zé jobb keze, aki szintén mellettünk áll, jóban-bajban. A lemezkiadónk, a kliprendezőnk, az operatőrünk, a hangmérnökünk, a road-jaink és még sorolhatnám azt a sok-sok embert, akik a produkció aktív tagjai. Rajtuk kívül is akadnak barátok-családtagok akikre szinte minden helyzetben számíthatunk, úgyhogy mondhatni egészen népes tábor áll mögöttünk.

Kik hatottak a munkásságotokra?

Leginkább zenészek, zenekarok a lehető legkülönbözőbb rétegekből. Kifejezetten nyitottak vagyunk minden műfaj iránt, hisz mint tudjuk, kétféle zene létezik, jó és rossz, persze stílusoktól függetlenül:)

Hogyan jellemeznéd a stílusotokat?

Nem szeretem kategorizálni a zenénket, de ha nagyon muszáj, a pop-rock jelzővel illetem. Ez egy meglehetősen tág fogalom, amibe igen sok minden belefér. Talán még mi is…

Bravo Otto, VIVA Comet és Fonogram díjjal is rendelkeztek. Melyikre vagytok a legbüszkébbek?

Mindegyik elismerésre más és más okból vagyunk büszkék. Nincs jobb, vagy rosszabb. Kivétel nélkül az összesnek hihetetlenül örültünk, és örülünk azóta is.

Három albumot és nyolc videó klipet készítettetek ez idáig. Van-e valami különleges élményetek a klip forgatások valamelyikéről?

Mindig a legelső, és a legutolsó munkánk áll a legközelebb hozzánk. Ez a klipek esetében sincs másképp. Épp a következő videót tervezzük, amivel kapcsolatban telis-tele vagyunk ötletekkel.

Te már szinte tiszteletbeli békési vagy, hiszen minden évben zsűrizel „Az Én hangom” énekversenyen, viszont a zenekarral még nem voltatok nálunk. Várjátok-e a bulit és mit üzentek a rajongóknak?

Természetesen nagyon várjuk a koncertet, készülünk a bulira. Békés megyében mindig óriási a közönség, bízom benne, hogy ez most sem lesz másképp! Várunk minden AFC rajongót, kíváncsiskodót, zenekedvelőt nagy-nagy szeretettel! Ottali!

Találkozunk augusztus 31-én a Madzagfalvi Napokon! Köszönöm a beszélgetést…