Navigáció

A békési Szent Lázár Alapítvány szervezésében „Együtt a sokféleségben!” címmel egy figyelemfelkeltő szándékú programelemmel bővül az idei Madzagfalvi Napok péntek délutánja. Választott szlogenjükkel és a megrendezésre kerülő programjaikkal azt szeretnék kifejezni, hogy mindannyian különbözünk egymástól, és ezt a különbözőséget tisztelnünk kell a másik emberben.

Ennek megfelelően az Erzsébet-liget bejáratánál (Szent István szobornál) 14:00-18:00 óra között az alábbiakkal várják az érdeklődőket:

1. Kerekesszékes akadálypálya
Tedd próbára ügyességedet! Érezd át a kerekesszékben élő társaink nehézségeit!
Mobil elemek felhasználásával felépített bejárható pálya áll az érdeklődők rendelkezésére.

2. Érzékenyítő foglalkozás a Békés Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesülete vezetésével
Láss a mi szemünkkel! Ismerd meg a mi világunkat!
A foglalkozáson résztvevők megismerhetik a Braille-gép működését, megtudhatják hogyan lehet a vak sakkal és a vak kártyával játszani, hogy néz ki a vakoknak és gyengén látóknak készült Rubik kocka és kipróbálhatják hogyan lehet fehérbottal közlekedni.

3. ,, Együtt a sokféleségben”
Az emberek különbözőségének tiszteletére hívja fel a figyelmet az a helyszínen kihelyezett faág is, amelyre – mindenki, aki egyetért a fenti mottóval– ráköthet egy színes szalagot, amivel kifejezheti egyetértését.

4. Fejezd ki a rajzoddal!
A rajz gondolataink kifejeződése.
Mindazok, akik ezen a délutánon meglátogatják a Szent Lázár Alapítvány programját, helyben elkészíthetnek egy színes pasztellképet, melynek témájaként akciókampányuk jelmondatát kell választaniuk. Az elkészült alkotásokat egy mögöttük álló paravánra fogják kirakni, később pedig városunk egy frekventált részén állítják majd ki.

Az akadálypályán, az érzékenyítő foglalkozáson vagy a rajzot készítők között három díjat sorsol ki a Szent Lázár Alapítvány!

Bővebb információ: munkanapokon 8:00-16:00 óra között, Budásné Rigler Gyöngyi: tel.: 66/643-588