Navigáció
A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ először adott otthont a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló Környezetkultúra a helyi értékek jegyében elnevezésű szakmai konferenciának 2016. szeptember 9-én. A szakmai előadáson több békési intézmény, vállalkozás és civilszervezet képviseltette magát, illetve érkeztek hozzánk Békéscsabáról, Nagyszénásról és Kondorosról is.
A szakmai konferenciát Izsó Gábor, Békés város polgármestere nyitotta meg, aki kifejtette, hogy mennyire is fontosak ezek az események, mennyire is fontos az összetartó erő – a közösségi összefogás a helyi értéket előállítók között, és nélkülözhetetlen, hogy a helyi erőforrásainkat kellő mértékben ki tudjuk használni.
Első előadója a pénteki délelőttnek Szabadkai Andrea volt a Kislépték Egyesülettől –  a “nincs itt semmitől” a “kincseket rejtő lehetőségek” világáig” – avagy a vidék is versenybe száll… című előadásával. Őt követte Ditzendy Károly Arisztid a Nemzeti Művelődési Intézet – szakmai módszertani főosztályvezetőjének az előadása követte Közösségek a helyi fejlesztésekben – közösségi tervezéstől a cselekvésig címmel. A közösségi tervezés után Koszecz Sándor a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatója tartott előadást a Kulturális gazdaságfejlesztésről. A szakmai konferencia zárásaként lehetőséget kínáltunk Békés város helyi értéket előállítóinak, hogy bemutatkozhassanak, elmesélhessék a mindennapjaikat, hogy hogyan is használják fel az erőforrásainkat. 
Öt előadót köszönthettünk: Gyebnár Pétert, a Fenntartható Térségért Alapítvány elnökét, Felegyi Tündét, a békési Szent Lázár Alapítvány varrodavezetőjét, Varga Zoltán, békési fafaragót és Csányi Alexandrát a Babóca Kecsketanya és Kézműves Kecskesajtok tulajdonosát.
 
 
A szakmai konferenciát egy kellemes szendvicsebéd zárta, ahova az asztalra a helyi értéket előállítók termékei kerültek.