Navigáció
 
Békés megyében már sokan, sokféle módon csatlakoztak támogatóként a Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed által kezdeményezett jótékonysági gyűjtőakcióhoz, melynek célja egy speciálisan felszerelt koraszülött mentőautó beszerzése és működtetése.
E nemes cél érdekében a XIX. Madzagfalvi Napok szombat délutánján, a békési Erzsébet-ligeten átfolyó Élővíz-csatorna egyszeriben csak átalakult egy látványos jótékonysági libaúsztató verseny helyszínévé, az arra járó érdeklődők pedig lelkes „tippelőkké” váltak.
A tíz induló libából az első három „befutási sorrendjét” helyesen megtippelők között három „libás nyeremény” volt a tét. Telitalálatot senki sem ért el, így a következő legjobb tippelők részesültek a jutalomban:
 
Nemesné Mile Tímea
Békési Istvánné
Priskinné Sápi Tünde
 
Ezúton is gratulálunk nekik!
 
A „fogadásokból” befolyt összeget tartalmazó adománygyűjtő dobozt Barta István Zoltán, a Madzagfalvi Napok és a libaúsztató verseny ötletgazdája, valamint Koszecz Sándor, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatója vasárnap délután adta át Dr. Abdulrahman Abdulrabnak a szabadtéri színpadon.
 
A program szervezői és támogatói:
 
Barta István Zoltán, vállalkozó
Molnár István, vállalkozó (Békés Erdei Libás Tanya)
Kecskeméti Gábor Kulturális Központ, Békés
Békési Kajak-Kenu Klub
Békési Polgárőrség