Navigáció

Homonnay Zsolt, Kaposváron született Jászai Mari-díjas magyar színész, énekes, dalszövegíró. 1993-ban felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakára, ahol Szinetár Miklós osztályába járt. Számtalan musical- és operettszerepet eljátszott. 2000-ben megkapta az Év Bonvivánja kitüntetést a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

Olyan nagyszerű musicalekben és operettekben szerepelt, mint a Jekyll és Hyde, Hegedűs a háztetőn, Marica grófnő, Csárdáskirálynő, Notre Dame-i toronyőr, István Király, Rómeó és Júlia… és még sorolhatnánk.

2012-ben megkapta Az Év Musical színésze címet, 2018-ban Honty-díj, 2021-ben Jászai Mari –díjjal ismerték el munkásságát.

Homonnay Zsolt napjainkban a Budapesti Operettszínház oszlopos tagja. Békésre, Polyák Lillával együtt érkeznek.

A művésznő bár prózai osztályban végzett a Színház – és Filmművészeti Főiskolán, mégis a zenés műfajok felé sodorta az élet. A Budapesti Operettszínházban Elisabeth, Waldstätten bárónő, Mrs. Danvers, Teamama, Lucy Harris voltak a főbb szerepei. Ezen kívül játszott még a Madách és az Erkel színházakban is.

Homonnay Zsoltnak és Polyák Lillának két közös lemezük is megjelent, 2009-ben a Ketten és 2010-ben a Két szív címmel. A békési Madzagfalvi Napokon erről a lemezről is fel fog csendülni jó pár dal.