Navigáció
A Madzagfalvi Napok a város legnagyobb rendezvénye. A korábban háromnapos eseményt az idén két napra sűrítettük össze. A pályázati lehetőségek beszűkülése miatt a pénteki sportrendezvényeket szombat délelőttre tettük át. Ezzel nem csökken a rendezvény színvonala, közel negyven program közül válogathatnak az érdeklődők – fogalmazott Izsó Gábor augusztus 26-án a Békés Városi Kulturális Központban a szeptember 3-án és 4-én megtartandó XIII. Madzagfalvi Napokról szóló sajtótájékoztatón.  
A polgármester kifejtette, a Madzagfalvi Napok célja, hogy legyen egy olyan széles rétegeknek szóló kulturális rendezvény, ahol a békésiek megmutathatják magukat. Ez olyan esemény, ahol mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot, ugyanakkor mindenki bemutathatja értékeit. Békésen nagyon sok olyan civil szervezet található, amely a kultúra valamelyik ágában alkot, ez adja a Madzagfalvi Napok sajátosságát. Például a Nefelejcs Egyesület most szilvalekvárt főzött az elszármazottak részére. 
Izsó Gábor szólt arról, ez évben ünnepeljük a város újratelepülésének 300. évfordulóját, erről minden jelentősebb rendezvényen megemlékeznek. A kétnapos esemény keretében a Madzagfalvi Hétpróba játékos ügyességi vetélkedője erre jó alkalmat nyújt. A részletes programot tartalmazó Madzagfalvi Hírmondó hamarosan a város valamennyi postaládájában megtalálható lesz. Az előzetes tervektől eltérően szeptember 3-án a Madzagfalvi Bicajtúra biztonsági okokból nem Muronyba, hanem Mezőberénybe lesz. A Madzagfalvi Teniszkupát pedig egy héttel korábbra teszik, mert a madzagfalvi hétvégén fontos országos versenyt tartanak. 
A Madzagfalvi Napok két főszervezője a Békés Városi Kulturális Központ és az önkormányzat. Koszecz Sándor, az intézmény igazgatója ismertette a sajtó munkatársainak a részletes programot. Az megtalálható a bekesikultura.hu oldalon.