Navigáció
 
Idén 3 nevezővel többen indultak Madzagfalván házi készítésű szilvapálinkájukkal, összesen huszonöten. 
A legtöbben békésiek, de akadt köztük környező településen élő is. Az öt fős zsűri elnöke Barta István Zoltán volt, aki a Madzagfalvi Napok ötletgazdája is egyben, az ítélet meghozatalában segítőjeként kóstolhatott még Dr. Pálmai Tamás, Békés város alpolgármestere, Békési Sándor a Békési Pálinka Zrt. pálinka szakértője, Balázs László önkormányzati képviselő és Papp Gábor, a Békés Megyei Hírlap újságírója.
 
A 25 mintát végigkóstolni nem volt kis teljesítmény, a legidősebb ital 26 éves, míg a legfrissebb idei főzés volt. Valamennyi benevezett pálinka megízlelését követően (melynek készítőit nem tudták, minden ital egy-egy sorszámmal rendelkezett csak) a zsűri közösen, az általuk adott pontszámok alapján úgy döntött, hogy hatot kóstol újra, majd ezekből dőlt el, hogy melyik lett az első három díjazott, illetve a további három különdíjban részesült. A győztes pálinkával legvégül újra koccintottak a győztes egészségére.
 
A végeredmény különlegessége, hogy az első két helyre hölgyek állhattak a képzeletbeli dobogó legjobb helyére pálinkájukkal. A zsűrizés 2017.09.01-én 15 órától 19 óráig tartott, míg a hivatalos díjátadó a Madzagfalvi Napok utolsó estéjén, vasárnap, vagyis 2017.09.03-án 19 órakor a szabadtéri színpadon volt. Akik díjat most nem vihettek haza, azok is valamennyien emléklapban részesültek. Őszintén elmondható, hogy a városi fesztivál egyik legjobb hangulatú versenyén vagyunk túl.
 
Különdíjban részesült:
Kalló Zsolt (Békés)
Szilágyi László (Békés)
Kállai János (Békés)
 
III. helyezett:
Forrás Zoltán (Békés)
 
II. helyezett:
Gálberki Andrásné (Békéscsaba)
 
I. helyezett:
Túri Lászlóné (Békés)
 
Gratulálunk a díjazottaknak!